Vilassar de Dalt estalvia aigua

Vilassar de Dalt és un dels 49 municipis catalans que s'han adherit a la campanya d'estalvi d'aigua impulsada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Diputació de Barcelona (a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat). Aquesta iniciativa promou la participació activa per tal de generar estalvi i una gestió eficient de l'aigua en l'àmbit domèstic.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de l'Aigua, conjuntament amb 49 municipis, coordinen la campanya "La Xarxa estalvia aigua", un conjunt d'actuacions coordinades de sensibilització ciutadana amb l'objectiu de continuar promovent l'estalvi domèstic d'aigua a través de la racionalització dels nostres hàbits de consum.

A Vilassar de Dalt la campanya comença al Casal de la Gent Gran de Can Rafart amb una xerrada a càrrec de Josep Maria Gardell que tindrà lloc demà dimecres 11 d'abril a les 4 de la tarda. L'objectiu d'aquesta primera xerrada és conscienciar a la gent gran, ja que seran els que hauran d'anar a les escoles a transmetre els trets principals de la campanya.  Així es vol aconseguir arribar a tota la població utilitzants dues generacions separades implicant-los en un tema comú: l'aigua.

D'altra banda, tothom que vulgui participar en aquesta campanya pot fer-ho portant la darrera factura de l'aigua a l'àrea de Serveis Tècnis de l'Ajuntament els dimarts i els dijous de 10h a 13h (Camí de Mataró, 10  Tel. 93 753 98 17) on li facilitaran un kit d'estalvi i li faran un seguiment de la despesa d'aigua de casa seva al llarg de tot l'any.

 

 

 

 

La Xarxa ofereix una eina per calcular el consum d'aigua domèstic i promoure l'estalvi d'aigua

Quanta aigua consumeixo a casa i a on ? En el marc de la campanya La Xarxa estalvia aigua s'ha elaborat aquesta Calculadora per l'estalvi d'aigua domèstic en format fulla de càlcul automatitzada que podeu fer saber a casa vostra.

L'objectiu de l'eina és poder ensenyar a qualsevol veí/veïna de forma ràpida quants litres per persona i dia es consumeixen a casa seva i com es distribueix aquest consum. D'aquesta manera veure'm com el podem ajudar millor a reduir i estalviar. 

http://xarxaenxarxa.diba.cat/sites/xarxaenxarxa.diba.cat/files/autocalcul_estalvi_aigua_v2.xls

Pots seguir la campanya a les xarxes socials:

  1. Pàgina de Facebook: Jo estalvio aigua. Cliqueu a "M'agrada" per rebre la informació.
  2. Tema de debat a Twitter: #estalviaigua
  3. Canal de vídeo a Youtube
  4. Pàgina Web La Xarxa estalvia aigua
Font: http://www.diba.cat/xarxasost/estalviaigua
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 29-10-2020 13:01