ViDA localitza i repara fuites per lluitar contra el malbaratament d'aigua

Última revisió 17-08-2023 13:28
17/08/2023

Des d'aquest dilluns 14 d'agost i en el marc d'un pla d'acció d'urgència, ViDA ha començat treballs de recerca i reparació de fuites a la xarxa d'abastament d'aigua de Vilassar.

En el marc de la situació d'excepcionalitat per sequera en què ens trobem, ViDA, l'empresa pública de gestió de l'aigua de Vilassar de Dalt, ha començat els treballs per trobar fuites a la xarxa d’abastament d’aigua potable. Els treballs s’emmarquen dins d'un pla d’acció d’urgència per augmentar l’eficiència de la xarxa d’aigua. Aquesta recerca ja ha començat a donar fruits i s'han localitzat i reparat diverses fuites de les quals no es tenia coneixement perquè no provocaven sortides d'aigua al carrer. 

Durant la campanya es revisaran els 48 km de canonades de la xarxa de Vilassar de Dalt mitjançant equips electroacústics. Per tal d'aconseguir la màxima efectivitat, aquesta tècnica requereix la menor contaminació acústica possible. Per això, els equips tècnics realitzen els treballs de localització entre les 2 de la matinada i les 11 del matí. A banda, i per destorbar el mínim posisble el descans del veïnat, la reparació de les fuites detectades s’inicia l’endemà de la localització en horari laborable. Els treballs de localització finalitzaran el dia 20 d’agost i les reparacions, tot i que dependrà de les fuites localitzades, es preveu que es podran finalitzar a principis de setembre.

També en el marc de les accions per fer front a la greu situació de sequera, i per tal de complir amb els límits de consum establerts, l'Ajuntament de Vilassar de Dalt ja ha iniciat diversos expedients sancionadors per consums desmesurats o emplenat de piscines sense permís.

Recordeu que mentre Vilassar estigui en situació d'excepcionalitat per sequera, les principals restriccions són el consum màxim d'aigua per habitant i dia que no pot superar els 230 litres; la prohibició de regar la gespa; la prohibició d'omplir piscines privades més enllà del necessari per mantenir la qualitat de l'aigua i la prohibició de netejar vehicles fora dels establiments autoritzats.