En Centre Obert inicia un programa sobre prevenció d'abusos sexuals a menors

Última revisió 03-06-2021 09:24
02/06/2021

El Centre Obert impulsa una formació sobre la detecció, prevenció i actuació davant de possibles abusos sexuals a infants i joves impartida per la Fundació Vicki Bernadet per a professionals, infants i joves.

El passat mes de març i abril l’equip educatiu del Centre obert Vilassar de Dalt va realitzar una formació sobre detecció, prevenció i actuació davant de possibles abusos sexuals a infants i joves impartida per la Fundació Vicki Bernadet. Aquesta formació té com a objectiu principal promoure la prevenció de l’abús sexual infantil amb infants i adolescents mitjançant la participació activa d’infants i equip educatiu en tallers educatius i reforçar la visibilització de la xarxa de protecció.

El programa consta de dues parts: 

  • Una formació online de 18 hores als professionals que treballen al centre obert.
  • La implementació de tallers amb infants o adolescents de forma compartida entre la Fundació i els professionals del centre. Al Centre Obert s’ha iniciat el programa “Les paraules que fan xarxa” que va adreçat a infants de 8 a 12 anys i consta de 5 sessions d'una hora. 

Aquest programa es va iniciar el passat dimecres 19 de maig amb molt bona resposta per part dels infants i famílies. Aquesta és la primera vegada que s’aborda de manera específica aquest tema amb l’objectiu de dotar de recursos personals els infants i adolescents davant de possibles situacions d’abús. Posteriorment es farà una valoració del programa per tal de poder-lo incorporar en d’altres àmbits educatius que treballen amb infants i adolescents.

El programa està impulsat des de la Regidoria d’Atenció social i Educació de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, la Fundació Vicki Bernadet, la Diputació de Barcelona i el Departament de Treball i Afers Socials. 

Per a més informació:
domenechps@vilassardedalt.cat
centreobert@vilassardedalt.cat
 Servei educatiu Can Pons, Camí de can Pons 21-27 / 937530008


 

prevenció, detecció i actuació dels Abusos Sexuals
prevenció, detecció i actuació dels Abusos Sexuals