El Projecte de diversificació curricular continua donant resposta en el procés educatiu i vital de d'adolescents i joves

Última revisió 18-11-2020 12:13
16/11/2020

En el context actual de pandèmia, el Projecte de diversificació curricular de la regidoria d'Educació i Atenció social en coordinació amb l'Institut Jaume Almera i l'IE Sant Jordi reprèn l'activitat i es reinventa per seguir donant resposta a les necessitats de l'alumnat. 

Aquest curs s’ha iniciat de nou el Projecte de diversificació curricular a l’INS Jaume Almera i l'IE Sant Jordi en coordinació amb la regidoria d’Atenció social i Educació de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt amb un total de 21 alumnes.

Els programes de diversificació curricular són una mesura d’atenció a la diversitat dissenyada per als alumnes de 3r i 4t d'ESO que necessiten una atenció més específica per assolir els objectius de l’etapa.

L’equip de professionals municipals i educadors/es socials treballen coordinadament amb l’equip docent per oferir una alternativa pedagògica al currículum ordinari a través de pràctiques laborals i crèdits trimestrals que se centren en:

  • Hàbits saludables, on es treballen la sexualitat i l'afectivitat, la prevenció de drogodependències i la detecció i prevenció de relacions abusives .
  • Formació i orientació educativa, on es treballa i es dona a conèixer tot el ventall de formacions post obligatòries.
  • Educació i perspectiva de gènere per tal de reconèixer situacions de discriminació, prevenció de la violència masclista i el respecte a la diversitat afectiva i sexual.

Aquest any, la situació de Covid-19 ha limitat les pràctiques ja que hi hagut recursos i equipaments que no han pogut atendre l’alumnat. Tot i així s’ha fet una recerca de nous llocs de pràctiques tant en l’àmbit públic com privat i en empreses de la zona que han participat en el procés formatiu i vital d’aquests nois i noies:

Tallers Monjonell, Perruqueria Anna Gàzquez, Restaurant Can Feliu, Motos Rubio, bugaderia Cottons, Ajuntament Vilassar de Dalt (Protectora d’animals ADEA, Centre Obert, Brigada Municipal, Àrea de Joventut i Espai Jove, Polisportiu Can Banús).

Actualment, es continua amb la recerca d’empreses/entitats interessades en acollir alumnat en pràctiques. Si hi esteu interessats contacteu amb:

Sílvia Domènech Pou, educadora social i coordinadora del programa.

domenechps@vilassardedalt.cat

937530008 / 627524585

Et pot interessar