Aquest passat diumenge 16 d'abril, es va celebrar la novena edició de la Vilatrail, la cursa de muntanya organitzada pel CE Fondistes de Vilassar. Una prova que va reunir 500 participants repartits en dos recorreguts, un de 12km i un de 21km.

">

Mig miler d'esportistes a la Vilatrail 2023

Última revisió 18-04-2023 10:48
18/04/2023

Aquest passat diumenge 16 d'abril, es va celebrar la novena edició de la Vilatrail, la cursa de muntanya organitzada pel CE Fondistes de Vilassar. Una prova que va reunir 500 participants repartits en dos recorreguts, un de 12km i un de 21km.

Com en la resta d'edicions, la Vilatrail va donar el tret de sortida a les 9 del matí després que l'alcaldessa, Carola Llauró, acompanyada de la regidora d'Esports, Carme Terradas fessin el tall simbòlic de la cinta col·locada a la línia de sortida. Tot seguit, el so dels tambors de les Atabalades va arrencar el marcador de la novena edició de la cursa de muntanya de poble, l'esdeveniment esportiu més multitudinari de Vilassar.

Un cop més, els corredors i corredores van poder escollir entre dos recorreguts: un de 21km i un 12km. Tots dos amb un desnivell i un traçat exigent que transcorria per l'entorn del Parc de la Serralada Litoral. Aquest any com a novetat, l’organització va incloure una categoria per parelles mixtes en la distància llarga, en la que la parella havia de fer els 21km junts.

Gerard De Antonio Cot (Far Running Club) va ser el guanyador de la cursa en la distància de 21km amb un temps de 1:41:40 seguit de Roger Blat Baeza (CE Fondistes Vilassar de Dalt) que la va fer amb 01:44:58 i completant el podi, Oriol Lario Devesa (CE Ironwill Bcn) amb un temps de 01:52:41. En dones, va encapçalar el podi Marta Maldonado Edo (CE Fondistes Vilassar de Dalt) amb un temps de 02:19:20 seguida de l'Anna Clapés Esteve (CE Fondistes Vilassar de Dalt) amb un temps de 02:23:06 i completant el podi la Marta Agustí que la va completar amb 02:31:19.

 

Pel que fa a la distància de 12km, Sergi Vázquez Simó (3.000 del Pirineu) va guanyar la cursa en categoria masculina amb un temps de 00:58:13, seguit de l’Enric Cabot Foz que la va fer amb 00:59:19, i va tancar el podi en Quim Mayolas Junyent amb un temps de 01:01:01.

En dones, la Sara Laia Galvany (CE Sensacions Uvex Team) va aconseguir el primer lloc al podi femení amb un temps de 01:16:01, seguida de la Marta Casas Mairal amb un temps de 01:17:42 i va tancar el podi l’Anna Fernández Pérez (CE Sensacions Uvex Team) amb un temps de 01:18:33.

I en la nova categories per parelles mixtes el podi va ser per l’Estanis Gonzalez Torrent (Fot-li Fit) i la Raquel Bosch Jimenez (Trail Running Girona) que van completar la cursa amb 02:21:56.

Podeu consultar la resta de classificacions i podis de categories en aquest enllaç.

A l'arribada a plaça, tots els participants van ser rebuts per amics i familiars i per la percussió tan esperada de les Atabalades de Premià de Mar que, des de la primera edició acompanyen els corredors i corredores en l'esforç final de la Vilatrail. També els esperava la medalla de finisher i un esmorzar gentilesa de l'Associació Vilassar de Dalt Contra el Càncer, entitat a la qual es destina part de la recaptació de la cursa. Enguany, també, la cursa col·labora amb l’Associació Tabassaye.

L'esdeveniment esportiu ha destacat, un any més, per la important implicació d'empreses i comerços col•laboradors, pel suport de l'Ajuntament i pel gran desplegament de voluntaris distribuïts al llarg de tot el recorregut.