El Ple aprova un Pressupost contingut, però eficient per al 2024

Última revisió 12-12-2023 08:43
30/11/2023

Amb els vots a favor d'ARA Vilassar i el PSC, els vots en contra de Junts per Vilassar i la CUP, i l'abstenció del PP, aquest dijous al vespre s’ha aprovat inicialment el Pressupost de l'Ajuntament per l’any 2024. Un Pressupost marcat per les retallades, però amb afectacions mínimes als serveis a les persones, i per les noves inversions en matèria d’habitatge, xarxa de clavegueram i espai públic.

L’increment de les despeses, marcat per l’augment generalitzat de preus, i la davallada dels ingressos, a causa de la congelació d’impostos des del 2014 i la modificació legislativa en l’impost de plusvàlues, han fet que el Pressupost 2024 sigui de contenció i de retallades. El fet de no haver pogut fer l’actualització de l’IBI segons l’IPC també ha condicionat en gran mesura la confecció del nou pressupost.

Davant d’aquesta situació, l’equip de govern ha presentat un document econòmic que, tot i que presenta retallades, assegura el manteniment de les principals polítiques socials i d’atenció a les persones. Tal i com ha explicat el regidor d’Hisenda, Sergi Igual, això ha estat possible gràcies a la bona situació financera de l’Ajuntament i la capacitat d’endeutament que segueix estant per sota de la meitat del que està permès per llei (49,29%). Aquest fet ha possibilitat l’elaboració d’un bon pressupost d’inversions que serà d’1.737.000 € per l’any vinent. Les principals inversions previstes estaran destinades a iniciar el procés per a la construcció d’habitatge d’emancipació per a joves de Vilassar,  a la millora de la xarxa d’aigua i clavegueram i a la millora de l’espai públic amb l’inici del projecte de construcció de 80 noves places d’aparcament de can Bruguera.

 

El Pressupost 2024 s'ha aprovat amb 7 vots a favor d'ARA Vilassar i el PSC, 5 vots en contra de Junts per Vilassar i la CUP, i 1 abstenció del PP.

Vídeos

Pressupost 2024