Ple del mes de setembre van ser les Ordenances Fiscals 2024. Tot i que finalment s'han aprovat, l'equip de govern va haver  de modificar la proposta inicial que proposava una actualització dels preus amb un increment de l’IPC previst del 4,6 % en algunes de les taxes municipals, com ara l'IBI.

">

El Ple aprova provisionalment les Ordenances Fiscals 2024

Última revisió 04-10-2023 14:52
27/09/2023

Un dels punts destacats de l’ordre del dia del Ple del mes de setembre van ser les Ordenances Fiscals 2024. Tot i que finalment s'han aprovat, l'equip de govern va haver  de modificar la proposta inicial que proposava una actualització dels preus amb un increment de l’IPC previst del 4,6 % en algunes de les taxes municipals, com ara l'IBI.

Tal i com va defensar el regidor d'Hisenda, Sergi Igual, durant la seva intervenció, la proposta d’actualització de taxes es feia per fer front a l’augment generalitzat de preus dels darrers 4 anys, que ha estat del 14,20 %, i per seguir garantint, així, els serveis i l’estabilitat financera de l’Ajuntament, tenint en compte que els impostos estan congelats des del 2014.

Igual va explicar que en els darrers anys, l’Ajuntament ha pogut absorbir els augments de despesa i la disminució d’ingressos sense incrementar els impostos, però la situació actual no deixa marge d’actuació i, és per aquest motiu, que es proposava una actualització mínima dels ingressos amb la voluntat de poder mantenir el bon nivell dels serveis.

Amb tot, i sense el suport de cap dels altres grups municipals, l'equip de govern es va veure obligat a retirar l’actualització de l’IBI segons IPC, i mantenir-lo sense canvis durant el proper any.

El Ple finalment va aprovar provisionalment les Ordenances, sense l'actualització de l'IBI, amb els vots a favor d'ARA Vilassar i el PSC, i els vots en contra de Junts per Vilassar, la CUP i el PP.

Et pot interessar