La Diada a Vilassar

Última revisió 15-09-2023 09:36
12/09/2023

Vilassar va tornar a sortir al carrer aquest diumenge 10 de setembre al vespre per celebrar la Diada Nacional de Catalunya amb un acte que va transcórrer entre la plaça de la Vila i la plaça Onze de setembre. Diumenge l'Associació de Veïns del Barri de can Salvet va organitzar la part més festiva de la commemoració amb una nova edició de la Megadiada.

La primera part de l'acte de commemoració de la Diada, organitzada per l'ANC de Vilassar de Dalt, va començar a les 8 del vespre amb un minut de silenci en record de les víctimes del terratrèmol del Marroc. Tot seguit, la Colla de Geganters i els Diabòlics Anònims van fer una petita mostra de balls i foc per donar pas a la marxa de torxes encapçalada pels gegants Lluís i Maria petits i una gran estelada des de la plaça de la Vila fins a la plaça Onze de Setembre, al barri de can Salvet. Un cop allà, la part institucional de la celebració organitzada per l'Ajuntament i presentada per Manel Brun, va començar amb la lectura del manifest de la diada que enguany va anar a càrrec Joan Vilaseca, mestre jubilat i antic director de l'escola Francesc Macià. En acabat, entitats i partits van fer la tradicional l'ofrena floral en què hi van participar l'ANC, Diabòlics Anònims, la Colla de Geganters, la Comissió de Sant Antoni, el Grup Sardanista, La Massa CCV, ARA Vilassar, Junts per Vilassar, CUP, ERC i l'Ajuntament. 

L'acte commemoratiu va acabar amb el Cant dels Segadors dirigit per Joaquim Miranda.


 

LA MEGADIADA

La celebració de la Diada a Vilassar es va allargar fins diumenge 11 de setembre amb la ja tradicional Megadiada de can Salvet que va comptar amb un espectacle de teatre familiar, els balls amb Tike Nila Bollywood, una paella popular i un gran sorteig de productes del comerç local.