A partir del 15 de juliol, el CAP de Vilassar de Dalt deixarà de tenir servei d'Urgències a la nit, els diumenges i els dies festius. L'Institut Català de la Salut (ICS) ha decidit traslladar-les al CAP de Vilassar de Mar per tal d'optimitzar recursos, segons han argumentat.

">

Vilassar de Dalt es queda sense servei d'urgències sanitàries

Última revisió 12-02-2021 16:07
23/06/2011

Retallades CAPA partir del 15 de juliol, el CAP de Vilassar de Dalt deixarà de tenir servei d'Urgències a la nit, els diumenges i els dies festius. L'Institut Català de la Salut (ICS) ha decidit traslladar-les al CAP de Vilassar de Mar per tal d'optimitzar recursos, segons han argumentat.

Aquest fet deixarà sense atenció continuada (nits, diumenges i festius) als prop de 9.000 habitants de Vilassar de Dalt i als més de 7.000 de Cabrils que també feien ús del servei. Tot plegat és conseqüència de les restriccions pressupostàries en matèria de sanitat impulsades pel govern de la Generalitat.Fruit d'aquesta decisió l'alcalde, Xavier Godàs i la regidora de Serveis Personals, Maria Lluïsa Ruhí, han demanat als responsables territorials del Servei Català de la Salut un escrit clarificador de les mesures de reubicació dels serveis d'urgència i dels dispositius alternatius d'atenció que es podran utilitzar a Vilassar (061, atenció al domicili, servei d'ambulàncies), i un ajornament de l'execució de la decisió fins el 15 de juliol. Així mateix, la Junta de Govern celebrada dimecres va mostrar el seu desacord amb aquest conjunt de mesures i ha decidit demanar una reunió amb l'Institut Català de la Salut per tal d'argumentar la necessitat de mantenir el servei d'urgències a Vilassar de Dalt, servei que es proporciona per a una població total d'unes 16.000 persones. Aquestes iniciatives municipals es complementen amb les més de 900 signatures que ja s'han recollit mitjançant la iniciativa popular.