Un any més, l'esdeveniment va tornar a congregar centenars de persones al Carrer Marquès de Barberà i al Museu Arxiu. L'acte, que es va celebrar el cap de setmana passat, va comptar amb  la presència d'una quarantena de parades relacionades amb el món del bolet i la natura, i la 22ª exposició de bolets que, tot i la mala previsió, va aconseguir mostrar més de 70 espècies diferents.

">

La Fira del Bolet acumula un nou èxit d'assistència durant la celebració de la seva dotzena edició

Última revisió 12-02-2021 16:06
24/10/2011

inauguració fira del bolet 2011Un any més, l'esdeveniment va tornar a congregar centenars de persones al Carrer Marquès de Barberà i al Museu Arxiu. L'acte, que es va celebrar el cap de setmana passat, va comptar amb  la presència d'una quarantena de parades relacionades amb el món del bolet i la natura, i la 22ª exposició de bolets que, tot i la mala previsió, va aconseguir mostrar més de 70 espècies diferents.

L’Àvia Remei, la coneguda cuinera mataronina va ser l’encarregada d’inaugurar la Fira i va assegurar que la de Vilassar de Dalt és la millor fira de bolets que es fa a Catalunya destacant la feina de l'Associació Amics dels Bolets. L'alcalde, Xavier Godàs, va presidir la comitiva que va recòrrer, una a una, les parades de la fira donant la benvinguda als paradistes.

Un any més, els actes de la Fira van donar el tret de sortida divendres al vespre amb la conferència Curiositats dels bolets a càrrec del president de l'Associació dels Amics dels Boelts, Manel Monjonell. Una xerrada en la qual hi van assistir una setantena de persones i en la que es va parlar dels bolets més curiosos del món.

Conferència bolets

La inauguració oficial va tenir lloc diumenge 23 a les 11 del matí amb la presència de les autoritats locals encapçalades per l'alcalde, Xavier Godàs, el president dels Amics dels Bolets, Manel Monjonell i la convidada d'honor d'enguany, l'Àvia Remei, que va tallar la cinta.

inauguració fira del bolet 2011

inauguració fira del bolet 2011

fira boletfira bolet

fira boletfira bolet

D'altra banda, el tastet de bolets va repetir com a plat fort de la festa igual que la mostra ubicada a la sala del museu que va servir als visitants per conèixer les diferents espècies, tot i que enguany trobar bolets ha estat una tasca complicada pels organitzadors.

El Grup Sardanista de Vilassar de Dalt va portar, com cada any, les sardanes a la fira. Des de les 12 del migdia la Cobla Iluro que van oferir un seguit de peces a la plaça del pavelló poliesportiu.


BOLET D'OR

Al migdia, i com sempre, en l’entorn del Pati del Museu durant el tradicional tastet, va ser el moment del lliurament del Bolet d’Or 2011 que enguany es va otorgar a Cèsar Carmona, membre del Club d’Esplai, de la colla de geganters, del Teatre del Casal, etc. I trencant la tradició, aquest 2011 es va entregar un segon bolet d’or, per l’ànima i l’esperit de la fira, el president de l’associació Manel Monjonell que, tal i com va comentar, no s’esperava res.

 

Bolet d'or 2011Bolet d'or 2011

Bolet d'or 2011Bolet d'or 2011