La comunitat educativa de Vilassar de Dalt es van reunir aquest dimarts al vespre al Teatre La Massa per inaugurar el curs escolar 2011 - 2012. A banda de la presentació dels representants de tots els sectors educatius del poble, l'acte va comptar amb la presència del sociòleg i periodista Salvador Cardús que va oferir la conferència 'Educar en temps d'incertesa'.

">

Salvador Cardús inaugura el curs escolar a Vilassar de Dalt

Última revisió 12-02-2021 16:06
09/11/2011

Inauguració del curs escolarLa comunitat educativa de Vilassar de Dalt es van reunir aquest dimarts al vespre al Teatre La Massa per inaugurar el curs escolar 2011 - 2012. A banda de la presentació dels representants de tots els sectors educatius del poble, l'acte va comptar amb la presència del sociòleg i periodista Salvador Cardús que va oferir la conferència 'Educar en temps d'incertesa'.

Més de 160 vilassarencs i vilassarenques van omplir la platea del Teatre La Massa per assistir a la conferència de Salvador Cardús. Una conferència que va anar precedida de la presentació de tots els representants dels sectors educatius de Vilassar de Dalt. Des de les escoles, fins les empreses privades o les entitats d'educació en el lleure. Amb tots els representants sobre l'escenari del teatre, la regidora d'educació de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, Maria Lluïsa Ruhi va dirigir unes paraules als assistents mostrant-se orgullosa del sector de l'ensenyament vilassarenc.

Salvador Cardús"Educar és una experiència de crisi". Amb aquesta reflexió va començar Salvador Cardús la seva intervenció. Cardús va destacar la qualitat del sistema educatiu català i va afirmar que els dubtes i qüestions que es plantegen en el moment actual respecte els models educatius i els problemes a les escoles no són nous. Després d'una àmplia reflexió sobre els motius i les causes de la crisi de l'educació el conferenciant va voler acabar amb cinc breus i clares possibles respostes a aquesta situació. La primera, delimitar les espectatives que es tenen del món escolar i definir-ne i probablement reduir-ne les tasques. En segon lloc va remarcar que cal que l'organització social estigui al servei de l'educació i no a l'inrevés. Com a tercera reflexió final va assegurar que la crisi serà bona pel sistema educatiu ja que ajudarà a resituar les prioritats. En quart lloc Cardús va afirmar que cal tornar a posar l'accent en una bona organització i va acabar afirmant que cal retornar a l'educació la seva dimensió política, tornar a pensar-la com un deure col·lectiu i no com un dret individual.

L'acte va concloure amb unes paraules de l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs que va agraïr la presència al poble de Salvador Cardús i mostrar-se optimista del que depara el futur de l'educació a Vilassar.