Aquesta gran notícia pel municipi de Vilassar de Dalt arriba després de la signatura, aquest dimecres al matí, del conveni de col•laboració entre l’Ajuntament i el propietari del Castell que, finalment, s'ha pogut avançar. Això desencalla el llarg procés de negociacions i confirma que el Castell es podrà visitar el proper mes d'abril durant la Festa Major dels Sants Màrtirs.

">

El Castell obrirà les seves portes al públic durant la propera Festa Major dels Sants Màrtirs

Última revisió 12-02-2021 16:05
14/03/2012

Castell de Vilassar de DaltAquesta gran notícia pel municipi de Vilassar de Dalt arriba després de la signatura, aquest dimecres al matí, del conveni de col•laboració entre l’Ajuntament i el propietari del Castell que, finalment, s'ha pogut avançar. Això desencalla el llarg procés de negociacions i confirma que el Castell es podrà visitar el proper mes d'abril durant la Festa Major dels Sants Màrtirs.

A l'acte de signatura, que ha tingut lloc aquest dimecres al matí a l'Ajuntament, hi ha assistit l'alcalde de la Vila, el Sr. Xavier Godàs, el regidor de Promoció de la Vila i Turisme, el Sr. Benet Oliva i el Marquès i propietari del Castell, el Sr. Ramon De Sarriera. Tot i que la signatura estava prevista pel mes d'abril, s'ha pogut avançar i el Castell, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional dins la categoria de monuments històrics, podrà ser visitar properament.

El conveni contempla i desenvolupa la sentència del Tribunal Suprem que estableix onze dies de visites l'any. D'una banda, per la Festa Major dels Sants Màrtirs i de l'altre, s'obrirà la primera setmana de juliol durant la celebració a Vilassar de Dalt d'una setmana medieval que encara està per concretar.

En breu s'obrirà un plec de clàusules per a l'adjudicació del servei de guies a una empresa que ofereixi aquest servei i que serà l'encarregada de conduir la visita pel pati interior i exterior del Castell. Aquest mateix servei oferirà les vistes guiades a d'altres espais d'interès cultural del municipi com els Forns Romans, el teatre La Massa o el Museu.