Desenes de vilassarencs i vilassarenques van commemorar dilluns i dimarts la Diada Nacional de Catalunya amb una gran diversitat d’actes organitzats per entitats i institucions de Vilassar.

">

Vilassar de Dalt commemora la Diada Nacional de Catalunya

Última revisió 12-02-2021 16:03
12/09/2012

11 setembre 2012Desenes de vilassarencs i vilassarenques van commemorar dilluns i dimarts la Diada Nacional de Catalunya amb una gran diversitat d’actes organitzats per entitats i institucions de Vilassar.

Els actes van començar dilluns, 10, al vespre amb l'hissada d'una gran senyera a l'Ajuntament acompanyada pel Cant de la Senyera que va interpretar la Coral Mareny i tots els assistents. Seguidament els Diablons Anònims van iniciar la marxa de torxes amb una figura de foc que simbolitzava una estrella.

11 setembre 201211 setembre 2012

11 setembre 2012

11 setembre 2012

La marxa va portar tots els assistents a l'acte fins la Plaça 11 de setembre.

Marxa de torxes 2012

Marxa de torxes 2012

Allà, Joaquim Miranda, fundador de l'Aula de Música de Vilassar de Dalt va llegir el manifest unitari i on les entitats i l'Ajuntament van realitzar la tradicional Ofrena Floral.

Lectura del manifest de l'11 de setembre 2012Lectura del manifest de l'11 de setembre 2012

Ofrena floral de l'ANCOfrena floral d'ERC

Ofrena floral del PSC

Ofrena floral d'OxV

Ofrena floral de GEVD

Ofrena floral de CiU

Ofrena floral de l'alcalde i els caps dels grups polítics en nom del poble de Vilassar

L'acte, on es podien apreciar moltes més banderes estelades que en altres ocasions, es va tancar amb el cant dels segadors.
Ja el dia 11 de setembre, el focus es va situar al Barri de Can Salvet que va celebrar per 16 any consecutiu la seva Megadiada, una celebració de la diada de Catalunya destinada sobretot als més petits. Gegants, inflables, xocolatada, tallers i pallassos van farcir d'activitat la jornada festiva.

Megadiada 2012

Megadiada 2012

Megadiada 2012Megadiada 2012

Per altra banda, l'Assemblea Nacional Catalana de Vilassar de Dalt va hissar una bandera estelada a la rotonda d'entrada al poble ahir al migdia després del tradicional cant dels segadors que va tenir lloc a les 12 del migdia a la Plaça del a Vila. Ja a la tarda, un bon nombre de vilassarencs i vilassarenques van ser presents a la manifestació independentista de Barcelona arribats fins a la capital catalana amb dos autobusos llogats per a l'ocació.