El Teatre La Massa va acollir, dimarts al vespre, l'acte d'inauguració del curs escolar 2012-2013 de Vilassar de Dalt. La regidora d'educació, Maria Lluïsa Ruhí va obrir l'acte que va comptar amb la conferència 'La família també educa' de Josep Maria Terricabras.

">

Josep Maria Terricabras inaugura el nou curs escolar a Vilassar de Dalt

Última revisió 12-02-2021 16:03
11/10/2012

Inauguració curs escolar 2012-13El Teatre La Massa va acollir, dimarts al vespre, l'acte d'inauguració del curs escolar 2012-2013 de Vilassar de Dalt. La regidora d'educació, Maria Lluïsa Ruhí va obrir l'acte que va comptar amb la conferència 'La família també educa' de Josep Maria Terricabras.

L’acte va ser conduït per la periodista vilassarenca Gemma Bonet i va començar amb la presentació dalt de l’escenari de tots els agents educatius del poble. Abans de presentar el ponent, la regidora d’educació Maria Lluïsa Ruhí va aprofitar per presentar el Projecte educatiu de poble, anomenat Vilassar Educa i que busca implicar tota la comunitat en l’educació a Vilassar.

Inauguració curs escolar 2012-13

Inauguració curs escolar 2012-13

Josep Maria Terricabras va ser l'encarregat de la conferència inaugural amb una xerrada titulada La Família també educa, d’aproximadament una hora de durada on va reflexionar sobre el paper de la família i també de tota la societat en l’educació en els nostres dies. Terricabras va destacar el paper vital de la família en l’educació dels nens i nenes des del punt en què és aquest marc qui dota tota persona del llenguatge, el mitjà i el medi a través del qual el nen podrà aprendre i viure tota la vida. A partir d’aquesta idea de la importància vital del llenguatge, el filòsof va centrar el paper de l’escola en el desenvolupament de l’esperit crític dels alumnes i no en l’adoctrinament, de la mateixa manera que va destacar el procés comunicatiu i l’aprenentatge per “contacte”.

Inauguració curs escolar 2012-13

Inauguració curs escolar 2012-13

L'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs, va tancar l'acte destacant la importància d'un projecte com Vilassar Educa que, segons ell, és de vital importància pel futur del poble.