Continua la pugna entre l’Ajuntament de Vilassar de Dalt i la Delegació del Govern de l’Estat. Aquest cop l’alcalde ha rebut la notificació que informa de l’inici del procés judicial contra la decisió de no fer onejar l’ensenya espanyola al consistori.

">

Vilassar de Dalt anirà als tribunals per no penjar la bandera espanyola a l'Ajuntament

Última revisió 12-02-2021 16:03
22/10/2012

banderes ajuntament de VilassarContinua la pugna entre l’Ajuntament de Vilassar de Dalt i la Delegació del Govern de l’Estat. Aquest cop l’alcalde ha rebut la notificació que informa de l’inici del procés judicial contra la decisió de no fer onejar l’ensenya espanyola al consistori.

El passat mes d'agost, la Delegació del Govern va fer arribar una carta a l'alcalde, Xavier Godàs, demanant la restitució de la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament després de 20 anys de no ser-hi. L'alcalde va respondre oficialment expressant la voluntat de l'Ajuntament de mantenir la situació actual, amb les banderes catalana i de Vilassar de Dalt,  tal i com es va aprovar durant el ple del passat mes de març al rebutjar per 12 vots contra 1 una moció del Partit Popular favorable a la restitució de l'ensenya espanyola al consistori.

Ara, la Delegació del Govern ha decidit portar l'Ajuntament als tribunals després que no hagi fet cas de l'avís que van fer arribar a l'alcalde.
Per la seva banda, l'alcalde, manté ferma la decisió democràtica de mantenir l'estendard local i la senyera com a les dues úniques ensenyes que presideixin la façana municipal. En aquest sentit, s'estan treballant les línies de defensa davant la pressió de la Delegació del Govern de l'Estat.