Després d’un mes i mig de la seva posada en marxa, aquest dimecres s’ha inaugurat oficialment l’Entitat Pública Empresarial Local, ViDA, amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

">

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, inaugura la nova empresa de l'aigua de Vilassar de Dalt i les seves oficines

Última revisió 16-02-2023 11:48
16/02/2023

Després d’un mes i mig de la seva posada en marxa, aquest dimecres s’ha inaugurat oficialment l’Entitat Pública Empresarial Local, ViDA, amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

En una jornada molt especial per a tot el consistori i amb l’empresa de gestió de l’aigua en ple funcionament, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha volgut conèixer de primera ma ViDA, la seva arrencada i les seves oficines. Ho ha fet en una visita institucional, aquest dimecres, al municipi on ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcaldessa, Carola Llauró, i la resta de regidors i regidores. Allà ha fet la signatura del Llibre d’Honor i ha estat obsequiat amb una figura del gegant centenari, en Lluís i un conte dels 400 anys dels Sants Màrtirs.

Tot seguit, el president Aragonès, acompanyat de tot el consistori, s’ha dirigit a peu cap a les oficines de ViDA  per fer la inauguració oficial en un acte públic que ha tingut lloc a l’espai del mercat de can Robinat.

El president ha destacat en el seu parlament que “L’aigua és un bé essencial i avui, més que mai, és un bé escàs. No en tenim tanta com voldríem ni probablement tant com necessitem... És un bé de primera necessitat al qual hem d’assegurar que tothom hi tingui accés.”

I aquest és un dels objectius de la nova empresa de gestió de l’aigua: garantir l’accés a l’aigua de tota la població, i alhora, millorar la prestació del servei, reduir despeses i facilitar l’adopció de pràctiques més respectuoses amb el medi ambient.

Han estat 50 anys de concessió externa amb l’empresa  Agbar- l’antiga Sorea-, i finalment, aquest 2023, l’Ajuntament ha fet realitat una fita perseguida des de feia anys.