Vilassar de Dalt passa a la fase 1 de desconfinament aquest dilluns 25 de maig

fase1La regió sanitària Metropolitana Nord, de la qual en forma part Vilassar de Dalt i bona part de la comarca del Maresme, entra aquest dilluns en fase 1 de desconfinament després que el govern espanyol hagi atès la petició de la Generalitat. A banda de la flexibilització pròpia d'aquesta fase, s'hi afegeixen noves mesures que amplien el número de persones en el passeig amb nens i esports en grup.

  • En aquesta nova fase es mantenen les franges horàries per passejar o fer esport (de 6 a 10 i de 20 a 23 hores), per la gent gran i persones amb dependència (de 10 a 12 i de 19 a 20 hores), i per les sortides amb menors de 14 anys (de 12 a 19 hores). Tot el que té a veure amb les franges horàries es preveu que desaparegui amb l'entrada a la fase 2, excepte l'hora preferent per gent gran.
  • Pel que fa a passeig de la població infantil (fins a 13 anys): no hi ha limitació a un adult per cada grup de passeig com fins ara. Serà vigent a tots els municipis. I per a les passejades i per a fer esport es permeten grups de fins a 10 persones que no viuen al mateix domicili.
  • D'altra banda també es permeten les trobades de fins a 10 persones a casa i a l'espai públic, sempre i quan es mantingui la distància social de 2 metres. Per a aquestes trobades no hi ha limitació horària. També es permet la mobilitat dins de qualsevol municipi de la mateixa regió sanitària que es trobi en la mateixa fase de desconfinament.
  • Pel que fa a l'activitat econòmica, en aquesta nova etapa del desconfinament les botigues de menys de 400m2  poden obrir al públic sense superar el 30% de l'ocupació màxima i garantint un accès preferent a les persones majors de 65 anys dins de la franja horària destinada a aquests col.lectius (de 10 a 12 i de 19 a 20h.). També es permet l'obertura de centres comercials si tenen accés independent des del carrer.
  • La restauració també pot tornar a obrir les seves terrasses a l'aire lliure amb una limitació del 50% de les taules respecte a la llicència municipal, mantenint una separació de 2 metres entre taules i amb un màxim de 10 persones per taula, que també hauran de respectar la distància social.
  • També es permet l'obertura de biblioteques, museus, establiments d'actes i espectacles culturals i dels hotels i establiments turístics. La biblioteca de can Manyer oferirà el servei de prèstec amb cita prèvia i el retorn de documents dilluns, dimarts i dijous de 17 a 20 h i dimecres de 10 a 13 h.
  • Tot i el desconfinament, es mantenen les recomanacions, a empreses i treballadors, de teletreball i de mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d'activitat laboral.
  • Pel que fa els esportistes professionals o federatspoden entrenar en tota la regió sanitària. La pràctica esportiva d'oci només es pot fer dins del municipi. S'autoritzen, també, la caça i la pesca esportives.

    Fase 1 flexibilitzada

    Fase 1 flexibilitzada
22/05/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:55