El TSJ avala la decisió de l'Ajuntament de suspendre les tramitacions del Pla parcial del Sector Matagalls on es preveu la construcció de 63 xalets

Pla parcial MatagallsLa secció 3a de la sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJ) ha desestimat, aquest dimarts, el recurs promogut pels promotors del projecte urbanístic del sector Matagalls. En aquest sentit, el TSJ dona la raó a l'Ajuntament en la seva decisió de suspendre les tramitacions urbanístiques, l'any 2017, per incompliment de la normativa.

El 2017 l'ajuntament va aturar l'operació urbanística del Sector Matagalls per motius administratius al·legant que els tràmits, engegats feia 25 anys, no s'havien executat dins els terminis corresponents i, a més, els promotors pretenien començar les obres sense dipositar la corresponent fiança en metàl·lic del 12%, uns 173.000 euros. En aquest sentit, el consistori va instar a la Comissió Territorial d'Urbanisme a declarar nul·la aquesta operació immobiliària que preveu la construcció de 63 xalets en uns terrenys de més de 31.000 metres quadrats compresos entre el camí de la Costa, el torrent de cal Marqués i ca l'Arenes.

La suspensió de la tramitació urbanística va portar als promotors a interposar una demanda contra l'Ajuntament davant el TSJ que avui ha resolt a favor del consistori avalant la decisió d'aturar la tramitació per incompliment de la normativa.

Tal com ja es va proposar el 2017, la voluntat del govern segueix sent la desclassificació i el retorn dels terrenys a sòl no urbanitzable o rural.

04/02/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:56