Continuen les activitats online per commemorar el dia de l'Orgull LGBTIQ+

Dins el marc dels actes de commemoració del 28 de juny, dia de l'Orgull LGBTIQ+ i en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Vilassar ofereix, aquesta setmana, tres noves activitats adreçades a famílies i jovent.

orgullDurant aquesta setmana, tres noves activitats convidaran els infants i joves de Vilassar a reflexionar sobre la temàtica LGTBIQ+:

  • Contacontes online i concurs de dibuix LGTBIQ+. A través del conte “Cua de Sirena” d'Alba Barbé i Serra i de Sara Carro Ibarra, es treballaran algunes creences i estereotips sexistes i LGTBI-fòbics amb la mainada. Al finalitzar l'activitat i després de reflexionar, es convidarà la mainada a participar en un concurs de dibuix. Els dibuixos guanyadors s'anunciaran en una càpsula de vídeo i les persones guanyadores rebran un obsequi a casa seva. Activitat adreçada a infants de 3 a 11 anys i famílies i dirigida per la cooperativa Cúrcuma. Podeu veure el conte online clicant aquí.
  • aTRAPant masclismes i actituds LGTBI-fòbiques. Activitat pensada per generar un procés de creació col·lectiu entorn a la música TRAP. L'activitat consisteix en un taller online per reflexionar col·lectivament sobre els estils musicals que s'identifiquen com a propis i que creen representacions socials quant a valors culturals i actituds davant dels masclismes i l'LGTBI-fobia. Es reflexionarà sobre la història de la música, des dels anys 80s fins a l'actualitat (Trap, reggaeton, etc.), i de quina manera la perspectiva de gènere i de la diversitat sexual hi han estat presents.
    Els tallers, amb una duració d'1.30h, es realitzaran mitjançant la plataforma Zoom els dies 8 de juliol de 16h a 17,30h i 13, 14 i 15 juliol, d'11h a 12,30h.
    Es crearan 4 grups de 20-25 joves de 14 a 17 anys. L'activitat anirà a càrrec de l'entitat ÀÓ Cameres i Acció.
  • Pensar, conta i lluita. Taller que abordarà de forma integral, crítica i lúdica la diversitat sexual i afectiva en el context virtual i en el món dels videojocs.  L'activitat fará pensar sobre el cos-avatar, o com construïm la nostra identitat en els espais immersius, per acabar reflexionant i creant històries interactives a l'estil dels videojocs, a través de la plataforma Twine.
    Els tallers, amb un duració de 3 hores, es podran realitzar els dies 9 i 10 de juliol de 10 a 13h i els dies 13 i 14 de 15.30 a 18.30h Es crearan 4 grups de 15 joves entre 14 a 17 anys.  I l'activitat serà dirigida per l'entitat ArsGames.

    Per inscriure's al taller aTRAPant masclimes i actituds LGTBI-fòbiques, i Pensar, conta i lluita, el jovent que estigui interessat ho pot fer directament a través de: https://www.diba.cat/es/web/lgtbi/activitats-de-sensibilitzacio
06/07/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:55