L'AE Serra de Marina participa en una prova pilot d'auto-test d'antigen

Última revisió 02-08-2021 13:18
02/08/2021

L’AE Serra de Marina participa en una prova pilot d’auto-test d’antigen en espais de lleure coordinada pel CEEISCAT que pertany a L'Institut de recerca en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP).
Hi han pres part 36 infants d’entre 10 i 11 anys i els caps de l’agrupament.


 

L’Ajuntament de Vilassar de Dalt i el Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les ITS i SIDA a Catalunya (CEEISCAT) han desenvolupat conjuntament una prova pilot per detectar antígens de SARS-CoV-2 dirigit als intants de 10 i 11 anys i als monitors i monitores que participen de les activitat de lleure educatiu de l’AE Serra de Marina aquest estiu. L’objectiu d’aquesta prova pilot era estudiar la viabilitat i l’acceptabilitat de l’autotest per si eventualment fos necessari fer-lo servir en determinades situacions. 

La prova, de caràcter voluntari, compatava amb el consentiment de les famílies, i consistia en un autotest ràpid de SARS-CoV-2 en mostres de frotis nasals en el qual els joves es feien la prova ells mateixos i n’interpretaven els resultats. Els participants rebien un sobre amb una enquesta sobre COVID-19 així com tot el material i instruccions necessàries per a fer l’autotest. Les proves, sota la supervisió d’un equip investigador, van tenir lloc a Les Escoles el passat 29 de juliol i no van detectar cap cas positiu. 

En total hi varen prendre part 36 participants dels campaments de l’AE Serra de Marina i també caps. La iniciativa va ser molt ben rebuda per tots els participants.  
 

Et pot interessar