La mirada tàctil als Forns romans de la Fornaca

Mirada tàctilDes d'aquest mes de març, els Forns Romans de la Fornaca disposen d'un nou recurs perquè persones amb discapacitat auditiva i visual puguin apropar-se a la història d'aquest jaciment.

El Museu Arxiu de Vilassar, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha instal·lat un mòdul de la Mirada tàctil als forns romans de la Fornaca, una terrisseria romana del s. I dC. Aquest mòdul permet a les persones amb discapacitat auditiva i visual tocar els materials que es produïen al forn: un doli, tegula, ímbrex, el segell dels forns i un fragment d'escòria. El mòdul es completa amb una maqueta tàctil del jaciment on es reconstrueix en secció un dels forns i vídeos elaborats amb la col·laboració de la Federació de Sords de Catalunya (FESOCA). Aquesta actuació es complementa amb explicacions dels elements tàctils en sistema braille i audio-guies que es poden activar des de qualsevol dispositiu mòbil.

Mirada tàctil Mirada tàctil

Aquest mòdul, al mateix temps que permet a persones amb algun grau de discapacitat aprofundir en el coneixement del jaciment, també fa accessible al públic en general, familiar o escolar, les reproduccions i la maqueta.

La mirada tàctil és un programa de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona que té com objectiu facilitar l'accessibilitat dels col·lectius amb discapacitat als equipaments de la Xarxa de Museus de la Diputació.

05/03/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:56